Visst är individualiserad behandling möjlig.

Vårdcentralen har en viktig uppgift att ta sig an patienter med typ 2-diabetes. Det gäller att få ner höga HbA1c över 70 mmol/mol med ”alla tillgängliga medel” säger docent Stig Attvall i sitt förord till denna bok. Hur gör man få att nå dit? Här visar författaren Jörgen Nilsson på hur han tar sin an denna utmaning. Det gör han genom att visa på hur man kan kombinera ett strukturerat arbetssätt med ”klinisk känsla och blick” för att komma fram till en optimal, individuell behandling. De många patientfallen illustrerar detta arbetssätt.

Han stämmer också till eftertanke genom att diskutera ”hur vi behandlare pga av tidsbrist, ekonomiska ramar och en tröghet i att diskutera och utvärdera vår behandling, såväl den traditionella som moderna, bidrar till att behandlingsmålen inte uppnås”.

Vill du veta mer om boken eller göra en beställning?

Välkommen att kontakta oss oavsett om du vill veta mer kring just denna bok, göra en beställning eller är nyfiken på vilka utgivningar som vi planerar. Det är bara att fylla i formuläret nedan eller ringa till Klas Rosell, som är projektansvarig/ förlagsredaktör. Du når honom på 0705-289500.