Om Boken

Kliniskt är det ett avgörande misstag att betrakta depression som en sjukdom eller för den delen ett tillstånd. Förvånansvärt sällan har vi diskuterat detta och olika Läkemedelskommittéers ”kloka listor” tar sällan eller aldrig upp problemet. Denna bild behöver vi ändra på. Annars kommer den bistra verkligheten bestå att man idag – på vårdcentraler och inom psykiatrin – bara botar en dryg tredjedel av patienterna vid ett första behandlingsförsök. Stort upplagda studier, som läkemedelsstudier och naturalistiska primärvårdsstudier visar entydigt på denna skrämmande låga siffra.

”Depressionens många ansikten” är tänkt att ligga steget före patientmötet. Alltså ett utbildningsmaterial med korta nedslag i depressionens många infallsvinklar.

 

Vill du veta mer om boken eller göra en beställning?

Välkommen att kontakta oss oavsett om du vill veta mer kring just denna bok, göra en beställning eller är nyfiken på vilka utgivningar som vi planerar. Det är bara att fylla i formuläret nedan eller ringa till Klas Rosell, som är projektansvarig/ förlagsredaktör. Du når honom på 0705-289500.